Fyrkats Venner.

Foreningen fyrkats Venner har til formål at støtte aktiviterer på Vikingecenter Fyrkat og Vikingeborgen Fyrkat. Foreningen ligger stor vægt på, at der skabes så stor aktivitet og opmærksomhed sommuligt omkring vikingelivet på "Fyrkat" som muligt. Det er derfor dejligt at de vikingerelaterede kurser er blevet så populære, som de er.

Siden starten i 2015 har vi gennemført en lang række kurse, hvoraf mange har været helt fyldt op. Kurserne udbydes i et samarbejde med LOF Mariagerfjord/Rebild under folkeoplysningsloven.
Kurser, der er baseret på gamle håndværk, stiller krav til forskellige former for værktøj, der i stort omfang stilles til rådighed for kursisterne, men har man lyst til at bruge sit eget, er man selvfølgelig velkommen til det. De kurser der afholdes i vikingecenterets åbningstid afholdes i vikingehusene, men i vinterhalvåret rykker vi ind i opvarmede lokaler.

LOF.

LOF Mariagerfjord/Rebild er kommunens største skole for fritids- og voksenundervisning. Udbbbudet er årligt på ca. 250 tilbud, som spænder fagligt bredt på kurser, foredrag, debat og oplevelser. Aktiviteterne er funderet i folkeoplysningen, d.v.s som tilskudsbrerttiget aktivitet.

LOF samarbejder med mange foreininger om fælles aktiviteter. Et af disse samarbejderer med Fyrkats Venner om de vikingerelaterede kurser på vikingecenter fyrkat. Det er eet samarbejde, vi har haft stor glæde af og glæder os til at udbygge.
LOF er også leveringsdygtig i tilbud undenfor folkeoplysningen, d.v.s. til erhvervslivet, kommuner eller andre, der søger professionelle udbydere af kurser, foredrag, debat og oplevelser.

Vikingecenter Fyrkat.

Fyrkat er en af Danmarks 5 ringborge. Vikingecenter Fyrkat består foruden borgen og et rekonstrueret langhus også af vikingegården, og det er her, kurserne afholdes. Vikingegården omfatter ni rekonstruerede huse med beboelse og værksteder, som tilsammen udgør en stormandsgård, som man kender den fra Harald Blåtands tid. Kurserne foregår både ude og inde.
Der er såvel vikinger som aktive frivillige tilknyttet Vikingecenter Fyrkat, De bistår museet i levendegørelse på gården med vikingehåndværk og liv.
De frivillige er direkte tilknyttet museet og deltager året rundt med praktiske opgaver på gården, ved arrangementer og dygtiggør sig desuden løbende i en lang række vikingehånværksfag. Det er muligt at blive frivillig, kontakt Vikingecenter Fyrkat for yderligere information.

Kom og lær vikingetidens håndværk på Vikingecenter Fyrkat!


Museumsforeningen Fyrkats Venner har i samarbejdemed LOF Mariagerfjord/Rebild og Vikingecenter fyrkat etableret en række kurser i vikingetidens Håndværk.
Alle kursererne afholdes på vikingecenter Fyrkat og henvender sig til alle der har lyst til at prøve et af vikingetidens håndværk. Du behøver ikke at være viking for at kunne deltage, da alle kurserne er opbygget, så det er håndværket der er i højsædet. Det er lykkedes os at samle en række undervisere der alle har arbejdet med nåndværk igennem flere år. På kurserne får du mulighed for at købe materialer og låne værktøj.

Siden opstarten i 2015 har vi haft mange overtegnede hold, og vi tror at der også bliver rift om pladserne.

Kurserne udbydes i samarbejde med LOF Mariagerfjord/Rebild og du kan få flere oplysninger eller tilmelde dig via http.//mariagerfjord.lof.dk

Lidt praktisk om kurserne.


Materialer betales til underviser på kurseet, medbring helst kontanter da ikke alle har mobilpay. Fyrkats Venner sørger for morgenkaffe og frokost, begge dele der betales sammen med kursus gebyr.

På kurserne er der mulighed for at overnatte i omvarmet lokal i museumsbygningen eller i vikingehusene i sommerperioden. I sørger selv for madas/liggeunderlag og sengetøj. Overnatning skal aftales senest 2 uger før kurset.

På kurserne der afholdes i Vikingecenter Fyrkats åbningsperiode maj - september vil der helt klart være stor interesse hos de besøgende for at kikke med på hvad der bliver lavet og stille spørgsmål. I samme periode stilller Fyrkats Venner en enkelt vikingedragt gratis til rådighed for kursisterne så man virkelig kan føle sig som en del af vikingemiljøet. Det er selvfølgelig friviligt om man vil benytte dette tilbud.

Vil du vide mere om priser og praktiske oplysninger kan du finde dem på https://mariagerfjord.lof.dk eller kontakte Fyrkats Venner via Facebook.Tilmelding til kurserne sker på LOD Mariagerfjords hjemmeside. http://mariagerfjord.lof.dk
Info om hjemmesiden.